Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Τις απεριόριστες δυνατότητες για την πρωτότυπη και αποτελεσματική προώθηση των εθνικής σημασίας θεμάτων του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, όπως αυτές προκύπτουν από τη συντονισμένη δράση ατόμων και φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας απέδειξε για μια ακόμη φορά η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Μέσα από την δράση «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ταξιδεύει την εικόνα της χώρας μας εκτός συνόρων. Προβάλλει την Ελλάδα, μέσα από την ματιέρα 20 ζωγράφων, οι οποίοι παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους για την ανατύπωσή τους σε σουπλά. O Ελληνοαμερικανικός οργανισμός εστιατορίων Pan Gregorian ανέλαβε την εκτύπωσή τους και την διάθεσή τους στα 4.500 εστιατόρια – μέλη του στις ΗΠΑ, δίνοντας στα 7.000.000 ετήσιους επισκέπτες τους μια αίσθηση Ελλάδας και προσκαλώντας τους να ταξιδέψουν για να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Ως επισφράγιση της όλης προσπάθειας, αλλά και ως επιβράβευση της καλλιτεχνικής προσφοράς των έργων που συμμετέχουν στην δράση, διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής στην οποία εξετέθησαν τα πρωτότυπα έργα των σουπλά καθώς επίσης και άλλα έργα των ζωγράφων ειδικά για την έκθεση αυτή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.00. Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρυσός Χορηγός της είναι η ΟΠΑΠ.

 

Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι είναι οι: Αγγελίδου Δάφνη, Αναστασίου Μαρία, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Βέργη Χρύσα, Βορδώνη Εριέττα, Γεωργιάδης Σάββας, Γεωργίου Κωστής, Γιαννακάκη Μαρία, Δημητρακοπούλου Τάνια, Καλογεροπούλου Σοφία, Κανά Ειρήνη, Κούκος Δημήτρης, Κουρσάρης Σπύρος, Μαρούδα Καλλιρρόη, Μπελντέκος Παναγιώτης, Παλλαντζάς Χρήστος, Ραζής Άγγελος, Σάμιος Παύλος, Σαρασίτης Δημήτρης, Φιλοπούλου Μαρία. Η έκθεση ολοκληρώθηκε στις 30/04/2012.

Η ταινία δημιουργήθηκε για την παρουσίαση της δράσης «Για μια Ελλάδα που διαρκεί» και προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 23 Νοεμβρίου 2011.

 


20 Έλληνες ζωγράφοι - 40 μοναδικά έργα - 40 ασκήσεις πατριδογνωσίας...