Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στην προσπάθειά της να στηρίξει το έργο της Πολιτείας για την καταπολέμηση του COVID-19, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα τη πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε όλοι μας, προχώρησε στη δωρεά χρηματικού ποσού για την στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, στην εξασφάλιση–αγορά των απαραίτητων νοσοκομειακών υλικών (μάσκες, αντισηπτικά, αναπνευστικά μηχανήματα, ιατρικά αναλώσιμα κ.λπ.). Παράλληλα οι εταιρείες / μέλη μας συμβάλλουν καθημερινά στη μάχη κατά του Covid-19 και στηρίζουν την Πολιτεία στο δύσκολο έργο της.


AEGEAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής. Ειδικότερα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ ο Όμιλος ΕΛΠΕ μέσω της ΕΚΟ θα καλύψει όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές. Επίσης θα προσφέρουν για την μία εβδομάδα, κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν, όποιες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ εξασφάλισε και δωρίζει στο Υπουργείο Υγείας 100.000 μάσκες για να αξιοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ και τους λειτουργούς του στη μάχη κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Η παράδοση του υγειονομικού υλικού θα γίνει τμηματικά: 30.000-40.000 μάσκες θα παραδοθούν μέχρι τις 27 Μαρτίου 2020 και οι υπόλοιπες μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να συνεχίσει να συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό του κορονοϊού και της αντιμετώπισης της κρίσης.
Η ΔΕΛΤΑ συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19 και ενισχύει το σύστημα υγείας, προσφέροντας στο ΕΚΑΒ δύο εξειδικευμένους φορητούς θαλάμους (κάψουλες) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών. Οι κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής πίεσης. 
Η Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την αντιμετώπιση του Covid-19 έχει προβεί στις ακόλουθες δράσεις: α.)Υπουργείο Υγείας: εξασφάλισε την προμήθεια 12 άμεσα παραδοτέων αναπνευστήρων, β.)Υπουργείο Παιδείας: προχωρά μέσω του Junior Achievement Greece σε χρηματική δωρεά ώστε να αποκτηθούν 455 φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες θα διατίθενται σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στα απαιτούμενα τεχνολογικά μέσα για τη συμμετοχή τους στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου, γ.) Για τους εργαζομένους της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (στα εργοστάσια παραγωγής, τις αποθήκες, τη διανομή και τις πωλήσεις) θα τους διανεμηθεί επιπλέον αμοιβή, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς τους,.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ενισχύει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχεται η χώρα μας από τον κορωνοϊό και προχωρά σε προμήθεια 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ, τα οποία θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και προχωρά σε δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον άμεσο εξοπλισμό και την ενίσχυση των αυξανόμενων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για μηχανικό αερισμό αυξημένων απαιτήσεων σε ενήλικες, παιδιά και νεογνά και θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων ημερών.
Η ΕΚΟ ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένη τιμή κατά 5%, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ελληνικής τράπεζας με εξόφληση σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Η ενέργεια ισχύει μέχρι 30 Απριλίου και αρκεί ένα τηλεφώνημα στο 18198, ή μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα eko.gr, για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να ενημερωθείτε για τα συνεργαζόμενα πρατήρια.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας έκτακτο ταμείο αρωγής προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες της, τόσο για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.
Η ΕΥΔΑΠ  ενέκρινε δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα θα καλύψει με ποσό 2 εκ. ευρώ, δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, η Εταιρεία θα παράσχει στα νοσοκομεία αναφοράς δωρεάν νερό, ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., θα διαθέσει για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορωνοϊού, συνολικό καθαρό ποσό 8 εκατομμυρίων Ευρώ. Η προσφορά αφορά εξοπλισμό, αναλώσιμα και ειδικές υπηρεσίες οι οποίες απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και βοήθεια σε ιατρικές δομές και ευπαθείς ομάδες, αλλά και μέσω δωρεάς καυσίμων θέρμανσης και κίνησης κατά την περίοδο της κρίσης. Η επιλογή και διαχείριση των δράσεων θα γίνεται από ομάδα της Εταιρείας σε συνεργασία με το συντονιστικό κέντρο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μεγιστοποιηθούν και να επιταχυνθούν τα θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης.
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με ευθύνη και σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωρά σε δωρεά ISOBOX ειδικής κατασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης. Το νέο και ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ που παραδόθηκε σήμερα, σκοπεύει τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας όσο και την ετοιμότητα του νοσοκομείου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον ιό COVID-19. Η μονάδα αυτή θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο και προορίζεται για την υποδοχή και τον έλεγχο των ασθενών που πιθανόν νοσούν  από τον κορονοϊό, με στόχο την άμεση εξυπηρέτησή τους καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας του Νοσοκομείου μέσω της αποφυγής του συγχρωτισμού με άλλους ασθενείς.
Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. θέλοντας να συμβάλει στην εθνική, εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη δωρεά, προς το Υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας. Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας  ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.
Η εταιρεία ΜΑΣΟΥΤΗΣ προχώρησε στην έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων της, ανακοινώνοντας τη διάθεση του 30% των καθαρών ετήσιων κερδών της, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων της. Η επιπρόσθετη αυτή αμοιβή θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο, με βάση τα ετήσια καθαρά κέρδη της εταιρείας, στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων σε αυτή τη δοκιμασία.
Η ΜΕΒΓΑΛ, προχώρησε σε δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο Εργαστήριο  Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο τμήμα του Α.Π.Θ. λειτουργεί το εργαστήριο αναφοράς του κορωνοϊού, που έχει αναλάβει το απαιτητικό  έργο της ανάλυσης των δειγμάτων για τα πιθανά κρούσματα COVID-19 όλης της Βόρειας Ελλάδας, αυξάνοντας κατά 30% τη δυναμικότητα, ώστε να εξετάζονται περισσότερα δείγματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ, σε μία ανθρωπιστική κίνηση, προσφέρουν αίμα με εθελοντική αιμοδοσία.
Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ θέλοντας να συμβάλει στην άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανακοίνωσε ότι προφέρει: 50.000 χειρουργικές μάσκες, 200.000 γάντια, 2.000 μπουκάλια των 500ml αντισηπτικό διάλυμα, 2.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές TYVEC και 3.000 ποδονάρια. «Συμμεριζόμαστε την ελπίδα και την αισιοδοξία όλων εκείνων που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση τη δημόσια υγεία. Αντλώντας δύναμη από την αφοσίωση των ανθρώπων μας, στηρίζουμε δυναμικά αυτή την προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγούμε νικητές απέναντι σε μια ακόμα πρόκληση», αναφέρει η εταιρεία.
Η εταιρεία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. και το φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ, προχώρησε στη δωρεά 2 ειδικών μηχανημάτων αναρρόφησης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσοκομείο αναφοράς του ιού covid-19, στηρίζοντας την τιτάνια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού.
Η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ προχώρησε σε δωρεά χρηματικού ποσού στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Μαρίνα Φλοίσβου συνεισέφερε στην προμήθεια και διανομή τροφίμων και προϊόντων βασικής ανάγκης, μέσω του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου. Παράλληλα, αντίστοιχη δωρεά έγινε για την ενίσχυση της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σιτίζει για 2 μήνες τους 140 τροφίμους του Γηροκομείου Αθηνών. Επιπλέον, προσφέρει τη στήριξή της σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες χορηγώντας, από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, περισσότερους από 10 τόνους λαχανικών και φρέσκων σαλατών. Με συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης, στηρίζει το έργο οργανισμών όπως της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», «το Χαμόγελο του παιδιού», το «Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων» και την «Κιβωτό του Κόσμου». Ταυτόχρονα, υποστηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα και συμβάλλει στη δράση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ξάνθης, που έχει πληγεί ιδιαίτερα.
Ο ΟΠΑΠ με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και να ενισχύσει το έργο των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, στηρίζει άμεσα τους αρμόδιους φορείς, με τη δωρεά 500.000 μασκών χειρουργείου και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, για χρήση από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων. 350.000 μάσκες παραδίδονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, 90.000 μάσκες θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και 60.000 μάσκες θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». 
Η εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ προχώρησε σε δωρεά 50 συνολικά καινούριων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 19 έχουν ήδη δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31.
Η Ποτοποιία ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ανταποκρινόμενη στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, προσφέρει 11 τόνους καθαρό οινόπνευμα 96ο στα νοσοκομεία αναφοράς και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», στο νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και το κέντρο υγείας στο Πλωμάρι. Η προσφορά αυτή αποτελεί ένα μικρό ευχαριστώ σε όλους τους αφανείς ήρωες που προσπαθούν καθημερινά για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Η CHIPITA προσφέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΕΚΑΒ. Στη Λαμία, ξεκίνησε η εταιρεία την παραγωγική της δραστηριότητα και αποτελεί πάντα τον υπαρξιακό της πυρήνα. Η δωρεά προς το Νοσοκομείο της πόλης περιλαμβάνει 15 αναπνευστήρες εντατικής νοσηλείας, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό όπως χειρουργικές μάσκες, γυαλιά προστασίας, καπέλα χειρουργείου, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας, γάντια και αντισηπτικό χεριών. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει στο ΕKAB ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τις αεροδιακομιδές των ασθενών, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή μεταφορά όσων πάσχουν από Covid-19.
Η COSMOTE, απαντώντας στις αυξημένες ανάγκες των πελατών της για συνδεσιμότητα και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της εργασίας και της ψυχαγωγίας από το σπίτι, προχωρά σε μία πρώτη σειρά ενεργειών που αφορούν στην παροχή δωρεάν mobile data σε όλους τους συνδρομητές κινητής COSMOTE, δωρεάν χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένων στους συνδρομητές της σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και στη διάθεση δωρεάν τηλεοπτικού περιεχομένου για όλο το ελληνικό κοινό μέσω YouTube. 
Η ELPEDISON στέκεται δίπλα στους Πελάτες της & την Ελληνική κοινωνία, με έκπτωση 5% στην τιμή ρεύματος των νοικοκυριών για τουλάχιστον 1 μήνα. Παράλληλα, προχωρά στην παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, βάσει των αναγκών τους. 
Η ELPEN χρηματοδοτεί  τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης με την κωδική ονομασία GRECCO-19 που αφορά στη χορήγηση της  δραστικής ουσίας κολχικίνης. Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης  είναι η αντιμετώπιση και η πρόληψη των επιπλοκών και της εξέλιξης της νόσου COVID-19, κυρίως σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη ερευνητική δράση αποτελεί μια ελληνική πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων επιστημόνων.
Η EUROBANK προχώρησε στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των αυξημένων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών και ειδικών κλινών.
Η εταιρία EVEREST, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε όλοι αυτή την περίοδο, στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά μια δύσκολη μάχη. Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, και για όσο χρόνο το επιτρέψουν οι συνθήκες, να προσφέρει καθημερινά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, καφέ ή φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι δωρεάν.
Η INTERAMERICAN προχώρησε σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη διακρίβωση αναγκών. Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές δύο δωρεές που αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα: α.) Επτά (7) κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα και β.) Πέντε (5) συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ. Στην ίδια λογική η INTERAMERICAN συμμετέχει και στην πρωτοβουλία δωρεάς σημαντικού ποσού του θεσμικού φορέα του κλάδου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προς το Υπουργείο Υγείας.
Η KOSMOCAR Α.Ε., παραχώρησε στην Πολιτεία ένα ολοκαίνουργιο, άρτια εξοπλισμένο ασθενοφόρο Volkswagen Crafter, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των αλυσίδων εμπορίας τροφίμων (super markets) ένα στόλο επαγγελματικών οχημάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων και άλλων αγαθών άμεσης ανάγκης. Επιπλέον, διέθεσε στον ΕΟΔΥ επιβατικά αυτοκίνητα από το στόλο της, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τα κινητά συνεργεία λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια.
Η LAMDA DEVELOPMENT και τα εμπορικά της κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos, προχώρησαν σε δωρεά χρηματικού ποσού, το οποίο θα διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του κορονοϊού COVID-19, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η NOVARTIS σκοπεύει να δωρίσει έως και 130 εκατομμύρια δόσεις των 200 mg μέχρι το τέλος Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος αποθέματος των 50 εκατομμυρίων δόσεων 200mg, για χρήση σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την COVID-19, εφόσον λάβει τη στήριξη από τις ρυθμιστικές αρχές.
H FRAPORT GREECE και ο Όμιλος ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ επιδιώκοντας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, προχώρησαν σε δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατρικό υλικό. Η δωρεά καλύφθηκε ισόποσα από τους δυο οργανισμούς - Σύσσωμο το προσωπικό και οι διοικήσεις των δυο εταιρειών απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο σύνολο των εργαζομένων στους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Η TEXAN, σε συνεργασία με την Envipco και το πρόγραμμα επιβράβευση ανακύκλωσης (“Rewarding Recycling”) δώρισε 1.000 tablet στα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για να συμβάλλει στη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους Έλληνες μαθητές.
Η VODAFONE ΕΛΛΑΔΑΣ δίνει το μήνυμα της ψηφιακής αλληλεγγύης με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την οικογένεια, τις ευπαθείς ομάδες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση, την εργασία, την καθημερινή δραστηριότητα και την επικοινωνία από το σπίτι. Οι πρωτοβουλίες αυτές ενισχύουν το πρόγραμμα #DigitalSolidarityGR που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων.
H WIND ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την εταιρεία οχημάτων ταξί της Θεσσαλονίκης TaxiWay, κάνει πράξη την πρωτοβουλία «ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια». Αναλαμβάνουν για όλες τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή φαρμακείο της Θεσσαλονίκης, διευκολύνοντας έτσι την παραμονή τους στο σπίτι.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν καθημερινά μεταξύ 7.00 – 10.00 στο τηλεφωνικό κέντρο της TaxiWay (2310866866/18300) δηλώνοντας τον κωδικό 900 και τη διεύθυνση της οικίας τους. Επίσης έχοντας ως προτεραιότητα την αδιάλειπτη προσφορά υπηρεσιών επικοινωνίας στους συνδρομητές της και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR, προχωρά σε μια σειρά ενεργειών που αφορούν στη συνεχή συνδεσιμότητα των πελατών της, προσφέροντας δωρεάν χρόνο ομιλίας προς Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και mobile date σε όλους τους συνδρομητές Wind που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ισπανία.