Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Μία συνάντηση κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, τον τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Νικητιάδη, οι συνεταιριστικοί Οργανισμοί Pan Gregorian έξι πολιτειών, ο γ.γ. του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας (ΣΔΕ) και γενικός διευθυντής του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» Γιώργος Καλούδης, ο εκδότης της Direction και ιδρυτικό μέλος του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» Βαγγέλης Παπαλιός και ο υφυπουργός κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν τρόπους προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, μέσω των 3.000 και πλέον ελληνικών εστιατορίων στις πολιτείες που δραστηριοποιούνται οι Pan Gregorian.

Παράλληλα, εξέτασαν τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξηθεί η εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στα εστιατόρια των μελών τους.

Τα Placemats 

Ανάμεσα στις προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος, ήταν η εκτύπωση placemats με έργα επωνύμων δημιουργών, τα οποία θα προβάλλουν την Ελλάδα ως προορισμό, καθώς και την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Το δεύτερο κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ με βασικό μέσο γι’ αυτό τα προϊόντα της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, ο Chairman των Pan Gregorian, Γιάννης Σακελλάρης, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν περισσότερα ελληνικά προϊόντα να μπουν στα ελληνικά εστιατόρια της Αμερικής, και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον κ. Νικητιάδη να φέρει τους Οργανισμούς σε επαφή με ελληνικές βιομηχανίες στο χώρο των τροφίμων, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα να διασφαλιστούν ανταγωνιστικές τιμές.

«Η χώρα μας χρειάζεται προβολή και βοήθεια κι εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου των Pan Gregorian, Κ. Σιαμπούλη.


Πηγή: Ημερησία Online

Ημερομηνία: 21/6/2011