Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Με μια έκθεση "Προσφορά", όπως μαρτυρά το τίτλος της, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιδιώκει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ την ενίσχυση του μουσείου, "επιστρατεύοντας" 57 Έλληνες καλλιτέχνες για τον σκοπό αυτό. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται ήδη στις αίθουσες του μουσείου από τις 15 Οκτωβρίου, με την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνου Στεφανίδη, θα διαρκέσει ως τις 15 Δεκεμβρίου και έπειτα θα ακολουθήσει δημοπρασία, μέρος των εσόδων από την οποία θα διατεθεί υπέρ των σκοπών του μουσείου.

Την πρωτοβουλεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τη συμμετοχή των Ελλήνων δημιουργών χαιρέτισε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας: "Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πραγματικά αξιέπαινη". Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης: "Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει τη δύναμη να ξεναγεί εκείνη τον Έλληνα πολίτη στα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτήν τη δύναμη δίνει σήμερα στην Πολιτεία η πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

Στη σημασία του εγχειρήματος αναφέρθηκε και ο δρ Γεώργιος Κακαβάς, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: "Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είχε την έμπνευση να συγκεντρώσει το απάνθισμα της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί για ευγενή σκοπό".

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 ως καρπός της πρωτοβουλίας που είχε ήδη σχηματοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2010 των θεσμικών φορέων του κλάδου της επικοινωνίας στη χώρα μας. Σκοπός της προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των επιχειρήσεων για την προώθηση και τη στήριξη προγραμμάτων που συμβάλλουν στην ανάδειξη, στην ανάπτυξη και την προβολή των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας.


Πηγή: Δημοκρατία

Ημερομηνία: 21/11/2013

 Δείτε το απόσπασμα της εφημερίδας