Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Σύμφωνο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή Αθανάσιμου Τσαυτάρη και, εκ μέρους της Συμμαχίας, του γενικού διευθυντή της κ. Γεώργιου Καλούδη, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αρτινού.

"Προχωράμε σε συμμαχία για την πρόοδο της γεωργίας, καθώς όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος της συμφωνάις είναι η ανάδειξη των δράσεων που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή της μεταποίησης αλλά και τον τριτογενή των υπηρεσιών και δη του τουρισμού. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση και υποστήριξη τηςτάσης επιστροφής στην ύπαιθρο με σκοπό την αυτοαπασόληση στον αγορτικό κλα΄δο μέσα από το δίκτυο τωνεταιρειών που είναι μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, "ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δράσεων που προωθεί το υπουργείο".

Το ΥΠΑΑΤ θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μέσα στα πλαίσια του Εθελοντισμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ενταγμένων επιχειρήσεων-μελών. Οι επιχειρήσεις και οι συλλογικοί φορείς τους καλούνται να εντάξουν στο πρόγραμμα της ευρύτερης επικοινωνίας τους εντός και εκτός Ελλάδας στοιχεία της καμπάνιας του υπουργείου, και έτσι να συνεισφέρουν στο άνοιγμα νέων αγορών και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, μέσω επικοινωνιακών δράσεων (εκδηλώσεις, διαδικτυακές καμπάνιες, προβολή δημιουργικού υλικού) που στόχο έχουν την προώθηση της εικόνας και την προβολή της αγροτικής Ελλάδας εντός και εκτός συνόρων.


Πηγή: Η Αξία - ένθετο "Οικονομία"

Ημερομηνία: 20/04/2013

 Δείτε το απόσπασμα της εφημερίδας