Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish



Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους στο μέγιστο. Με τη νέα πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», η Κωτσόβολος φιλοδοξεί να κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Βασιλάκο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe.

Η αλυσίδα προχωρά στην αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας, για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, στην καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά μέσα της εταιρείας με ειδικό μενού προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες, στην εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, στην ανάδειξη τεχνολογιών που διευκολύνουν τη ζωή, την εργασία ή την ψυχαγωγία τους, όπως τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας προϊόντων, φορητοί υπολογιστές, smartphones, τηλεοράσεις και, τέλος, στη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία στο σπίτι τους ή στις δραστηριότητές τους, με σκοπό την απόκτηση γνώσης και την εύρεση λύσεων για τις ανάγκες τους.

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι συνεργάτες της Κωτσόβολος, Microsoft και Samsung, για το κομμάτι των τεχνολογιών και των προϊοντικών οικοσυστημάτων. Με τη συνεισφορά τους έχει σχεδιαστεί να περιγράφονται στα προϊόντα τα χαρακτηριστικά εκείνα που ενδυναμώνουν τις ομάδες ΑμεΑ και να δημιουργηθεί τμηματοποίηση για προϊόντα που υποστηρίζουν ομάδες αναπηριών. Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, η Κωτσόβολος προχωρά σε σειρά μετατροπών και επεμβάσεων στα καταστήματά της, με σκοπό να παρέχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας. Οι έλεγχοι και οι επεμβάσεις θα είναι μια συνεχής διαδικασία, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των καταστημάτων του δικτύου. Επίσης, την πρωτοβουλία στηρίζει και η εταιρεία ερευνών MRB με τη ενεργή συνεισφορά της σε σειρά ερευνών για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και αυτοί που τους φροντίζουν στην καθημερινότητά τους και τη διερεύνηση τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής τους.