Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Πλέγμα δράσεων για τη διασύνδεση της ακα δημαϊκής ερευνητικής κοινότητας με την επι χειρηματικότητα, αναπτύσσουν το Αριστοτέ λειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ (ΑΠΘ) και ο επιταχυντής νεοφυ ών επιχειρήσεων egg - enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank, σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας καινοτό μου επιχειρηματικότητας.

Η συνεργασία αναδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο των δύο φορέων, που είναι, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και η διασύνδεση της έρευνας με την αγορά και την επιχειρηματικότητα. Στο προσεχές διάστημα, προγραμ ματίζεται, ειδική εκδήλωση για την ενθάρρυνση του διαλόγου και της διασύνδεσης, με σειρά συναντήσεων ερευνητικών ομάδων και spin offs του ΑΠΘ με καινοτόμους επιχειρήσεις στον κλάδο των αναδυ όμενων τεχνολογιών και του 5G, που υποστηρίζονται από το egg.

H διασύνδεση και συνεργασία του egg με το ΑΠΘ ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 και εγκαινιάσθηκε με κοινή δράση με θέμα «Η Καινοτομία στον κλάδο Επιστη μών Υγείας», για τη διασύνδεση ερευνητικών ομάδων και spin offs του ΑΠΘ με καινοτόμους επιχειρήσεις, στον συγκεκριμένο κλάδο δρα στηριότητας, που έχουν υποστηριχτεί από το egg, και την ενεργοποίηση συνεργειών μεταξύ των ομάδων. Μάλιστα, το egg, στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων για τον 9ο χρόνο της πλατφόρμας egg Start-Up που είναι σε εξέλιξη, αλλά και της ενεργού δράσης του egg στην πλατφόρμα egg Scale-Up, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στις ομάδες του ΑΠΘ για την ένταξή τους στον επιχειρηματικό επιταχυντή για το 2021 - 2022.

Στην εναρκτήρια αυτή δράση μεταξύ των δύο φορέων συμμετείχαν 22 εταιρείες|επιχειρηματικές ομάδες, εκ των οποίων 12 εταιρείες του egg και 10 ερευνητικές ομάδες και spin off του ΑΠΘ, που είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε μια πρώτη επαφή προκειμένου να προχω ρήσουν, σε επόμενο στάδιο και μέσω νέων συναντήσεων Β2Β, στην ανάπτυξη συνεργειών. Περισσότερα στο Businessnews.gr.