Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Στις καμένες περιοχές στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Η Παπαστράτος ξεκινά ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης στην Αττική με τη φύτευση 70.000 δέντρων έως το 2023 και τη φροντίδα τους μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα Αναδόχου Αναδάσωσης που ξεκίνησε να υλοποιείται μετά τις φετινές πυρκαγιές. Στο επίκεντρο του προγράμματος της Παπαστράτος είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Συνολικά θα αναδασωθούν 1.000 στρέμματα (500 στρέμματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και 500 στρέμματα στον Άγιο Στέφανο) με δέντρα συμβατά στην ελληνική βιοποικιλότητα και σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αρχή έγινε συμβολικά στον Άγιο Στέφανο, σε περιοχή που δεν μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά, με φύτευση των πρώτων 300 δέντρων. Το έργο ξεκίνησε την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, με τη συμβολική συμμετοχή εργαζομένων της Παπαστράτος. Τον συντονισμό και την εποπτεία έχει αναλάβει ομάδα επιστημόνων. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεχίζουμε Μαζί» ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.