Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η Ελληνικός Χρυσός, συνεπής στις αρχές της Υπεύθυνης Μεταλλευτικής Δραστηριότητας (Responsible Mining), συνέχισε και το 2021 τις επενδύσεις της σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη, υλοποιώντας περισσότερα από 20 έργα και 50 δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. 

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ανέλαβε την αποκατάσταση του οδικού άξονα Ολυμπιάδας-Βαρβάρας (αξίας άνω των 300.000 ευρώ), που υπέστη σοβαρές ζημιές στη σφοδρή κακοκαιρία του 2020, υλοποίησε σειρά εργασιών συντήρησης τοπικών υποδομών και κτιρίων, ενώ κάλυψε τα έξοδα επάνδρωσης των Κοινοτικών Ιατρείων στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, έργο αξίας 50.000 ευρώ.

Εντός του 2021, η Ελληνικός Χρυσός ολοκλήρωσε ακόμα ένα τμήμα του εκτενούς προγράμματος περιβαλλοντικής αποκατάστασης που εκπονεί επί σειρά ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέδωσε στην τοπική κοινωνία έναν νέο φυσικό χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων που για δεκαετίες αποτελούσε χώρο απόθεσης αρσενοπυριτών, με επίπτωση στο τοπικό περιβάλλον. Επίσης, δώρισε ένα νέο απορριμματοφόρο αξίας 250.000 ευρώ στο Δήμο Αριστοτέλη, ενώ φρόντισε για την ασφαλή περισυλλογή των αδέσποτων ζώων με τη δωρεά οχήματος αξίας 20.000 ευρώ. Επιπλέον, η Ελληνικός Χρυσός συνεργάστηκε με τη Νέα Αερολέσχη Θεσσαλονίκης για την εναέρια επιτήρηση των δασών της περιοχής καθ’ όλην τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στάθηκε δίπλα και στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, με συνολική στήριξη 30.000 ευρώ.

Τέλος, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση 7 σχολείων της περιοχής και εγκατέστησε σύστημα φίλτρανσης νερού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, έργο αξίας 180.000 ευρώ, ενώ συνεχίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα ρομποτικής & STEAM για τους μαθητές της περιοχής, σε συνεργασία με το φορέα Eduact, μια επένδυση 80.000 ευρώ.