Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

 

Η καινοτομία, οι «έξυπνες» λύσεις και η εφευρετικότητα της νέας γενιάς βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.

Μεγάλη νικήτρια του Διαγωνισμού αναδείχθηκε η ομάδα “AgroTech” από τη Σχολή Edurobots-Εκπαιδευτική Ρομποτική Λασιθίου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, Γιώργος Μαυροκουκουλάκης και Εμμανουήλ Πετσάκης, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χριστίνας Λαμπράκη, σχεδίασαν ένα σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης της καλλιεργήσιμης γης με στόχο τη διευκόλυνση της εργασίας των αγροτών στην περιοχή του Λασιθίου. 

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό κέρδισε η ομάδα “Chalki Aqua Team” από το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Χάλκης, με το έργο “Chalki Water Reserve Display”. Η ομάδα η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες Ηλιάνα Άλλα, Τσαμπίκα Αργυρίου, Άννα Μαρία Ρουσάκη, Μαριάνθη Πασιθέα Ρουσάκη και τον υπεύθυνο καθηγητή Νικόλαο Πιννίκα, σχεδίασε μια κατασκευή η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την εξοικονόμηση του νερού.

Την τρίτη θέση κέρδισαν οι “Virus Bots”, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, Ιωάννης Γκιουλέκας, Αλέξανδρος Μητρονάτσιος, Νικόλαος Νικολάου και Γεώργιος Πέτρου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Ευάγγελου Μαντζανά, με το σύστημα ανίχνευσης ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες.