Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish


Aύξηση τζίρου 15% κατέγραψε το 2022 η Samsung Electronics Ελλάς, με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 347,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 302,4 εκατ. ευρώ. του 2021. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, η αύξηση οφείλεται κυρίως στην υπεραπόδοση του τμήματος των κινητών τηλεφώνων, ενώ θετικά κινήθηκε και το τμήμα οπτικοακουστικών μέσων. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 12% και ξεπέρασαν τα 7,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 6,7 εκατ. ευρώ του 2021.

Επίσης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση των πωλήσεών της κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ επίσης υπήρξε αύξηση του μεικτού κέρδους κατά 40%. Γενικότερα, πάντως, για την τρέχουσα χρονιά η Samsung Electronics Ελλάς προβλέπει συγκρατημένη αύξηση του τζίρου σε σχέση με το 2022, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες στην αγορά και τη ζήτηση προϊόντων. Η αύξηση αυτή εκτιμά ότι θα επιτευχθεί με τη διάθεση ανανεωμένων προϊόντων στην κινητή τη-λεφωνία, στην κατηγορία του Audio Visual καθώς και την κατηγορία των οικιακών συσκευών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει στην οικονομική έκθεση πως η αύξηση πωλήσεων θα επιτευχθεί στην κινητή με προϊόντα όπως τα νέα Flagship Galaxy S23, S23plus και S23 Ultra, εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία βίντεο και φωτογραφίας, την ανανεωμένη σειρά Α, φτιαγμένη από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, τη νέα αναδιπλούμενη σειρά τηλεφώνων Ζ, που διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό, καθώς επίσης με τις κατηγορίες των Tablets και Wearable, που έχουν αισθητή αναβάθμιση στην αυτονομία της μπαταρίας αλλά και σε λειτουργίες που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα. Ακόμη, στο Audio Visual, με την αύξηση της γκάμας OLED καθώς και τις τηλεοράσεις Premium & Neo QLED 8K σε διαστάσεις 75 και πάνω - Lifestyle TVs (The Frame, The Serif, The Sero) καθώς και τις οθόνες Gaming. Τέλος, τα πλυντήρια μεγάλης χωρητικότητας, τα στεγνωτήρια και τα νέα ψυγεία Bespoke με νέες ενεργειακές κλάσεις και το ενσωματωμένο Wi-Fi, θα συντελέσουν επίσης στην αύξηση του τζίρου.