Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της "Κωτσόβολος" κατά τις πρώτες 17 εβδομάδες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (1η Μαΐου 2023 - 30 Απριλίου 2024) σημείωσαν αύξηση 3%, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο μητρικός όμιλος Currys. Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Κωτσόβολοσ" αποτελεί για μια ακόμη φορά τη μοναδική εταιρεία της Currys με αύξηση πωλήσεων, καθώς την ίδια ώρα συνεχίζεται η καθοδική πορεία για τον βρετανικό όμιλο σε Ηνωμένο Βασίελιο, Ιρλανδία και κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες. 

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος, η τόνωση της ρευστότητας, πίσω από την απόφαση της Currys να βάλει πωλητήριο στη γνωστή ελληνική αλυσίδα.

«Η στρατηγική αναθεώρηση για τη δραστηριότητα της “Κωτσόβολος” προχωράει με βάση τον σχεδιασμό. Πιο λεπτομερής ενημέρωση θα δοθεί εν ευθέτω χρόνω», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση της Currys. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, πλέον ξεκινάει η παρουσίαση της εταιρείας σε κάθε έναν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου αυτοί στη συνέχεια να προβούν σε δεσμευτικές προσφορές ή να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της «Κωτσόβολος» αυτές τις 17 εβδομάδες (πρόκειται για το διάστημα από την αρχή της τρέχουσας χρήσης έως τις 26 Αυγούστου) η Currys τις χαρακτηρίζει ισχυρές, «παρά το γεγονός ότι υπήρχε μια βραχυπρόθεσμη επίπτωση στην επισκεψιμότητα των καταστημάτων στη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών».

Συνολικά ο όμιλος Currys κατέγραψε το εξεταζόμενο διάστημα μείωση των πωλήσεων κατά 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στις σκανδιναβικές χώρες, της τάξης του 8%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Currys υποχώρησαν κατά 2%, με τις καλύτερες επιδόσεις να σημειώνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Οι προτεραιότητές μας αυτή τη χρονιά είναι απλές: να διατηρήσουμε το ενθαρρυντικό μομέντουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και να επαναφέρουμε σε τροχιά ανάκαμψης τις πωλήσεις στις σκανδιναβικές χώρες. Κάνουμε καλή πρόοδο και στα δύο σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι οικοδομούμε μια ισχυρότερη επιχείρηση η οποία είναι ανθεκτική σήμερα και έτοιμη να ευημερήσει μακροπρόθεσμα», δήλωσε χθες ο Αλεξ Μπάλντοκ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Currys.