Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Ξεπέρασε τα 216 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Ε.Ι. Παπαδόπουλος το 2022, σε μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεσης της εταιρείας για την περσινή χρονιά, κατάφερε να αυξήσει τους όγκους πωλήσεων και στις τέσσερις βασικές κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιείται (μπισκότο, ψωμί, αρτοσκευάσματα και δημητριακά), επιτυγχάνοντας μια συνολική αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 4.8%. Όπως επισημαίνεται η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά τις σημαντικές δυσκολίες από τις εξελίξεις στο διεθνές γεωπολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η αύξηση του πληθωρισμού. 

«Η περιορισμένη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας παγκοσμίως οδήγησε σε ραγδαία αύξηση τιμών, όπως ραγδαίες υπήρξαν και οι αυξήσεις στην ενέργεια και τα κόστη διανομής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση όπου, επίσης, τονίζεται πως η εταιρεία αποφάσισε να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό του αυξημένου κόστους που επωμίσθηκε ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης και να μην το μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή, περιορίζοντας τις αυξήσεις στις τελικές τιμές καταναλωτή σε ποσοστά σημαντικά χαμηλότερα από τον πληθωρισμό.

Άνοδος τζίρου 16,82%, υποχώρηση κερδών

Σε αυτό το πλαίσιο ο κύκλος εργασιών στη χρήση 2022 ανήλθε σε 216,1 εκατ. ευρώ έναντι σημειώνοντας αύξηση 16,82% σε σχέση με τα 185 εκατ. ευρώ του 2021. Βέβαια, λόγω του δύσκολου περι σημειώνοντας μείωση κατά 25,13%. βάλλοντος τα καθαρά κέρδη προ φόρων στη χρήση 2022 ανήλθαν σε 11,86 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 25,13% σε σχέση με τα 15,84 εκατ. ευρώ του 2021. Επίσης, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους 2022 ανήλθαν σε 11,59 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 9,59% σε σχέση με τα 12,82 εκατ. ευρώ του 2021.

 

Είσοδος σε νέες αγορές, αύξηση όγκου εξαγωγών

Στις διεθνείς αγορές, η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της εισερχόμενη σε νέες αγορές, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται στις 67. Παράλληλα, με την περαιτέρω εμβάθυνση και εξέλιξη στις ήδη δραστηριοποιούμενες χώρες επετεύχθη διψήφιο ποσοστό συνολικής ανάπτυξης σε όγκο, επιβεβαιώνοντας την διεθνή στρατηγική που έχει επιλέξει.

 

Ισχυρές επιδόσεις με ποιοτική ανάπτυξη και φέτος

Για την τρέχουσα χρονιά η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει στην οικονομική έκθεση πως « παρά τις ασαφείς και ευμετάβλητες γεωπολιτικές και μακροοικονομικές προοπτικές για το 2023, οι οποίες δυσχεραίνουν τις προβλέψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι θα εξακολουθήσει όχι μόνο να επιδεικνύει ανθεκτικότητα αλλά και να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις με ποιοτική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται»

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται πως «θα συνεχίσει να ακολουθεί μια ορθολογική και υπεύθυνη διαχείριση του τιμοκαταλόγου της, να επενδύει στην ποιοτική εξέλιξη των προϊόντων της και να επιδιώκει τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της υποδομής την βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής της αλυσίδας και την συγκράτηση των λειτουργικών της εξόδων».