Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Οι νέοι Έλληνες εμπιστεύονται λιγότερο την κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε σχέση με τους υπόλοιπους νέους Ευρωπαίους – μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς συμμετέχουν σε διαδηλώσεις για να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία από την πρώτη Allianz Foundation Next Generation Study "The Movers of Tomorrow?" για την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα από 10.000 νέους Ευρωπαίους (ηλικίας 18-39 ετών) στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κυβέρνησή τους θα θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 58% πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα αντί να παρουσιάζουν τα αληθινά γεγονότα.

Οι υψηλά αμειβόμενες ευκαιρίες απασχόλησης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η μείωση της ανισότητας είναι οι πιο βασικές προτεραιότητες για τους νέους Έλληνες και την κοινωνία που οραματίζονται για το μέλλον.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 66% είναι απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας τους, δείχνοντας ιδιαίτερη έλλειψη εμπιστοσύνης στο κατεστημένο και στους θεσμούς γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ