Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

Η ELPEN βραβεύθηκε από τον Οργανισμό Active Business Publishing για τη συνεχή συμβολή της στην Έρευνα & Ανάπτυξη και την ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού της. Η βράβευση έγινε στην ετήσια συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index 2015» στον τομέα Υγεία - Φάρμακο - Ομορφιά (25/11/2015). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕfEX, ΣΕΙΒ και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της υγείας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Η ELPEN κατάφερε να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της εν μέσω οξύτατης οικονομικής ύφεσης, συμβάλλοντας ουσιωδώς στην ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Μετρώντας σήμερα 870 άτομα προσωπικό, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία εντός κι εκτός συνόρων με επίκεντρό τον Άνθρωπο. 

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN, ο οποίος εστίασε στην υψίστη αξία που αποτελεί για μια μεγάλη ελληνική εταιρεία να αφήνει εμφαντικά το ίχνος της στην κοινωνία, το οποίο να είναι αξιοπρεπές, πειστικό, ελπιδοφόρο και επιστημονικό αλλά συγχρόνως και ανθρώπινο. Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι «η συμβολή της ELPEN στην Έρευνα & Ανάπτυξη με την παραγωγή επώνυμων, αξιόπιστων, καινοτόμων και ποιοτικών ελληνικών φαρμάκων είναι αναντίρρητη. Εξίσου όμως σημαντική είναι η διατήρηση του αριθμού του Ανθρώπινου Δυναμικού της και πολύ περισσότερο η αύξησή  του καθώς από την αρχή της χρονιάς, μόνο στα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και στο Πειραματικό & Ερευνητικό Κέντρο, έχουν γίνει 33 προσλήψεις». 


 

Τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι ανέδειξαν τον κρίσιμο ρόλο του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN σε θέματα αντιμετώπισης βαρέως τραύματος και τραύματος μάχης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε από την PPA-int να συνδιοργανώσει με την ELPEN σειρά αντίστοιχων εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Το καλοκαίρι του 2015 η PPA-International Advanced Life Support Center (εκπαιδευτικός φορέας με έδρα τη Δανία που δραστηριοποιείται στην ιατρική εκπαίδευση για ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης) είχε στείλει ευχαριστήρια επιστολή στην ELPEN, σημειώνοντας την καθοριστική της συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης που συνέβη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους στη Δανία. Στο πλαίσιο αυτό και με έξοδα της κυβέρνησης της Δανίας, αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι του 2016 να έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι επαγγελματίες. Σε συνδιοργάνωση με την PPA-int και την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑ), το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN πραγματοποίησε το 4ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επείγουσας Ιατρικής - Βαρέως Τραύματος Live Tissue Course (7-9/12/2015). Δέκα γιατροί, επαγγελματίες από την Ελλάδα και την Ουγγαρία, καθώς επίσης κι ένας σημαντικός αριθμός νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και επαγγελματιών των σωμάτων ασφαλείας της Δανίας και της Γερμανίας είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση του βαρέως τραυματία και του τραύματος μάχης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης με άμεση  επέμβαση των ειδικών δυνάμεων σε κλειστό-σκοτεινό χώρο, εξουδετέρωση τ/μ, δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας και άμεση φροντίδα όλων των τραυματιών σε συνθήκες που δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός τους. 

 

 

<