Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish

ΣΕΒ KAINOTOMEIS Image Map

www.kainotomeis.gr 

Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ως βασικοί πυλώνες για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, η Eurobank και ο ΣΕΒ, συνδιοργανώνουν από το 2010 το Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».

Ο Διαγωνισμός, που έχει καταξιωθεί ως θεσμός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθιερώθηκε από  την Eurobank και τον ΣΕΒ με σκοπό να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, για την ανάδειξη της Ελλάδας που καινοτομεί και πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι να κτίσει κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού και του επιχειρηματικού κόσμου, για την παραγωγική υλοποίηση των προτάσεων εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, με τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, αλλά και την ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Το 2014 σηματοδότησε την έναρξη του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!». Η Α΄ φάση του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο το 2014 και συγκέντρωσε συνολικά 208 υποψηφιότητες, πιστοποιώντας την αναγνώριση του θεσμού από την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Η ολοκλήρωση της γραπτής αξιολόγησης τον Μάιο του 2015 ανέδειξε τους Προκριθέντες, οι οποίοι πέρασαν στο στάδιο της προφορικής αξιολόγησης. Ο 3ος Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με την τελετή βράβευσης, αφού είχε προηγηθεί η εκτενής προβολή των Προκριθέντων στα ΜΜΕ, στα social media και στο site του Διαγωνισμού καθώς και στην επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω εκδηλώσεων στην περιφέρεια.

Η ανάδειξη των 4 νικητών του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που συνδιοργανώνουν η Eurobank και ο ΣΕΒ ανακοινώθηκαν σε ειδική πανηγυρική Τελετή Βράβευσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου απονεμήθηκαν τα Βραβεία του Διαγωνισμού ως εξής:

Στην κατηγορία Εφαρμοσμένη Έρευνα βραβεύθηκαν:

  • Α΄ Βραβείο  στον κ. Προκόπιο Μαγιάτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Φαρμακευτικό Τμήμα, για το Aristoleo νέο τεστ μέτρησης των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.
  • Β΄ Βραβείο στον κ. Χρήστο Αγγελόπουλο του Ινστιτούτου Επιστημόνων Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) για τη συσκευή Ψυχρού Πλάσματος, για την ταχεία, αποτελεσματική και φθηνή απορρύπανση ισχυρά ρυπασμένων εδαφών.

Στην Καινοτομία βραβεύθηκαν:

  • Α΄ Βραβείο στον κ. Λάμπρο Βαρούχα της ΕΛΒΑΛ, για το σχεδιασμό και την παραγωγή ανάγλυφων φύλλων αλουμινίου με κατάλληλες ιδιότητες για χρήση σε πατώματα φορτηγών ψυγείων.
  • Β΄ Βραβείο στην κ. Ιωάννα Ζεργιώτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον Τομέα Φυσικής και στην ομάδα Υλικών και Μικροκατεργασίας με Λέιζερ, για την έξυπνη τεχνική εκτύπωσης λειτουργικών υλικών και μικροδιατάξεων με Laser

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους τρεις Διαγωνισμούς «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» έχουν υποβληθεί συνολικά 747 υποψηφιότητες (180 στην κατηγορία «Εφαρμοσμένη Έρευνα» και 567 στην κατηγορία «Καινοτομία»).

Image Map

 

<