Greek Arabic Dutch English German Italian Portuguese Swedish
  • 2slide.jpg
  • aslide.jpg
  • slideshow_slide_1.jpg

Η έκθεση «SHAME - Ευρωπαϊκές Ιστορίες», είναι μία συλλογή 100 πορτρέτων ενηλίκων θυμάτων παιδικής κακοποίησης απ’όλη την Ευρώπη, που αποτυπώνουν με τρόπο μοναδικό το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. 

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που συνέλεξε τους τελευταίους μήνες, ο βραβευμένος δημοσιογράφος Simone Padovani για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ταξιδεύοντας από την Eλλάδα μέχρι τη Σουηδία και από τη Ρουμανία μέχρι την Πορτογαλία, καταδεικνύουν τις αδικίες που έγιναν και δίνουν φωνή στα θύματα.

Η έκθεση που παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη, τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δήμου Αθηναίων.

JUSTICE INITIATIVE - Δικαιοσύνη με επίκεντρο τα θύματα
Μέχρι σήμερα, δεκάδες χιλιάδες θύματα υποφέρουν από την αδικία και τις συνέπειες της κακοποίησης που τους έχει επιβληθεί. Πολλοί είναι ψυχολογικά επιβαρυμένοι και ζουν στη φτώχεια εξαιτίας της εμπειρίας της βίας. Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, έχουν γίνει προσπάθειες για την αποκατάσταση του πόνου. Στις περισσότερες χώρες όμως, καμία σοβαρή αντιμετώπιση του πόνου από κακοποίηση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο, ομάδες θυμάτων, ακαδημαϊκοί και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συντάξουν μια κοινή πολιτική πρόταση. Με τη βοήθεια πολιτικών παραγόντων, η πρόταση έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η πρόταση ζητά να βγει στο φως η αλήθεια για τις κακοποιήσεις παιδιών, ζητά επίσης, την επίσημη αναγνώριση και αποκατάσταση των θυμάτων και τη λήψη μέτρων για πρόληψη.


SHAME – Eυρωπαϊκές Ιστορίες
Τρίτη-3 Οκτωβρίου, 6μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Ηρακλειδών 66, 11851 Θησείο, Aθήνα.

EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Θύματα κακοποίησης μοιράζονται τις ιστορίες τους
3-7 Οκτωβρίου, 9πμ-3μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου
Αθηναίων ΜΕΛΙΝΑ
Ηρακλειδών 66, 11851 Θησείο, Aθήνα.

Μας στηρίζουν...